
Söömise kohta levib inimeste seas uskumatult palju erinevaid müüte sh ka suhkru tarbimise kohta:
Müüt: suhkru söömine teeb paksuks.
Tegelikkus: jah, aga ainult siis, kui suhkrusisaldusega toidust ja jookidest saab ülemäärast energiat, mis ära ei kulu.
Müüt: suhkru söömine põhjustab diabeeti.
Tegelikkus: kui diabeeti ei ole, siis suhkru söömine seda ei põhjusta. Diabeedi riski suurendab ülekaal, kuid ei ole tähtis, mille söömisel see on tekkinud. Diabeetik peab jälgima mitte ainult suhkru, vaid ka muude süsivesikute sisaldust toidus.
Müüt: pruun suhkur on tervislikum kui valge suhkur.
Tegelikkus: tavaliselt saadakse pruun suhkur melassi lisamisel valgetele suhkrukristallidele. See tõstab veidi pruuni suhkru mineraalainete sisaldust, kuid nii tühiselt, et tervisele see küll mõju ei avalda. Pruuni ja valge suhkru maitseomadused on erinevad, kuid muud erinevused minimaalsed.
Kas suhkur on valge surm?
Suhkur ehk sahharoos koosneb glükoosist ja fruktoosist mis pole normaalses koguses inimese organismile probleemiks vaid lausa vajalik normaalseks talitluseks. Õiges koguses saaduna rakendatakse ta organismi poolt täielikult ja ta ei põhjusta ülekaalu ega ka mingeid ohtlikke happerünnakuid, nagu telereklaam igal õhtul väidab. Loe lähemalt siit artiklist.